Lefolyó duguláselhárítás házilag

A lefolyó duguláselhárítás házilag is megoldható különböző házi praktikákkal, de ha profi duguláselhárítást szeretne, akár 1 órán belül: garanciálisan, komoly szakmai háttérrel, tapasztalattal rendelkező szakemberekkel, a lehető legrövidebb idő alatt, akár 1 órán belüli érkezéssel! Lefolyótisztítás, csatornatisztítás, bontás nélküli womás duguláselhárítás modern autóba épített woma magasnyomású mosó berendezéssel.

Eldugult a mosogató, a zuhany, a kád lefolyója, a padló lefolyója, a mosdó, a WC?

lefolyó Duguláselhárítás házilag

A lefolyó eldugulása soha nem jön jó időben, különösen hétvégén, vagy közvetlenül az ünnepek előtt vagy alatt. A dugulások a csatornákban és a lefolyó vezetékekben bárhol megjelenhetnek. A vízelvezető csövek oldalán lerakódott vízkő egy idő után annyira beszűkíti a csövet, hogy semmi sem tud átjutni rajta. De van még olaj, zsír, emberi vagy állati eredetű szőr, nedves törlőkendő, papírtörölköző, játékok és mindaz a többi apróság, amelyek beférnek a lefolyóba, de nem igazán tudnak végigmenni a szennyvízvezetéken.

Mosogató lefolyó tisztítása házilag

Nem szükséges azonban azonnal telefont ragadni, ha a WC-ben vagy a kádban nem folyik le a víz: először is próbáljon ki néhány otthoni praktikát, amelyek az évek során beváltak, és sok eldugult csatornát mentettek meg!

Az első és legfontosabb dolog, amit ellenőrizni kell, a mosdókagylók, mosogatók és piszoárok szifonja! Sokféle típus létezik, de mindegyikre jellemző hogy a bűzzár jában képes megragadni a szappanhab az állati szőr és mindenféle egyéb szennyeződés. Előfordulhat tehát, hogy valójában nem is a lefolyóban van a probléma, hanem még jóval előtte.

Duguláselhárítás házilag mosdó vagy mosogató esetén

Óvatosan csavarja ki az alkatrészeket, ha meg kell számozni az alkatrészeket, hogy a tisztítás után újra össze lehessen rakni őket, ahogy eredetileg voltak. Ha lehetséges, gumikesztyűvel végezheti el a folyamatot, mivel ezekben a szifonokban sok baktérium lehet. Ha kéznél van egy szájmaszk, érdemes használni.

Miután elvégezte a szétszerelést, meglátja, mi ragadt bele a szifonba. Óvatosan tisztítsa meg, vagy próbálja meg elérni a dugulást okozó szennyeződéseket. Ha ez megvan, az összes alkatrész visszahelyezhető a helyére. Ezt követheti egy ellenőrzés. Ha működik, és a víz lefolyik, a probléma megoldódott. Ebben az esetben mindössze annyit kell tennie, hogy öblítse ki a rendszert forró vízzel.

Házi duguláselhárítás WC és kád esetén

WC-nél és kádban, illetve zuhanytálca esetén ez a módszer nem alkalmazható, mert nincs hozzáférésünk az ott található szifonhoz. Kivéve, ha a zuhanytálca szifonjában levehető, felülről tisztítható szűrő van. Itt kipróbálhatja mind a WC-pumpát, mind a melegvizes öblítést a zuhanyfej lecsavarásával. A forró víz sok esetben segíthet!

lefolyó dugulás ellen házilag

Ha ezek egyike sem működik, forró víz és vegyszerek kombinációja jöhet létre a makacs szennyeződések feloldására.

Házi duguláselhárítás olcsón forró vízzel

Forró víz: még a nagyon forró, forrásban lévő víz önmagában is megoldhatja a problémát, annak előnyével, hogy mindig otthon van, környezetbarát és nem engedi a vegyszereket a csatornába. Nem a leghatékonyabb módszer, de érdemes kipróbálni.

Olcsó otthoni duguláselhárítás ecettel

Ecet és forró víz: öntsön fél liter ecetet, majd egy liter forró vizet a lefolyóba, és takarja le a lefolyó nyílását. 20-30 perc múlva öblítse le forró vízzel, és szükség esetén ismételje meg.

A házi duguláselhárítás során a szódabikarbóna és az ecet gyakori összetevők, amelyek megtalálhatók a konyhában is; nagy segítséget nyújthatnak és környezetbarát módon oldhatják az elzáródásokat. Használatukkal pénzt is megtakaríthat, mivel nem szükséges drága, kereskedelemben kapható vegyszereket vásárolni.

Szennyvíz duguláselhárítás házilag

Fél pohár sütőpor, 1 pohár ecet, 1 liter forró víz: öntsük a sütőport a konyhai lefolyóba. Öntsük a tetejére az ecetet, fedjük le a leeresztő lyukat, és hagyjuk rajta a szódabikarbónát és az ecetet 20-25 percig. Ezután öblítse le a maradék szódabikarbónát forró vízzel. A vízkövet feloldja az ecet, amely öblítőszerként és lefolyótisztítóként egyaránt alkalmas.

Bórax dugulás elhárítási praktika

Borax és forró víz. A Borax egy természetben előforduló lúgos, ásványi anyag, amely ártalmatlan a környezetre, ugyanis teljesen lebomlik. A bórax azonban irritálhatja a bőrt és a szemet, ezért különösen óvatosnak kell lennünk vele. Lágyítja a vizet, sőt elpusztítja a rovarokat és különféle kártevőket is. Vegyünk egy nagyobb tölcsért, tegyük a lefolyó mélyére, és óvatosan öntsünk bele egy fél pohár bóraxot, majd két pohár forrásban lévő vizet. Ezután körülbelül 15-20 percig keverjük a keveréket, majd öblítsük le forró vízzel. Szükség esetén, ismételjük meg az eljárást.

WC dugulás kóla

Kóla (az általa tartalmazott foszforsav hatóanyaggal): Bármennyire is meglepő, a kóla és más szénsavas üdítők kiválóan alkalmasak a csatornák tisztítására és a kellemetlen szagok eltávolítására. Egyúttal el lehet azon gondolkodni, hogy ezek vajon mennyire egészségesek… Kb. 1 liternyit öntsön a lefolyóba, hagyja állni 1 órát, majd alaposan öblítse le forró vízzel. Ha lát javulást, ismételje meg az eljárást 1 óra elteltével.

WC dugulás kóla

Ha ezen házi praktikák egyike sem működik, vagy a dugulás súlyosabb és otthon nem oldható meg, hívjon minket, és segítünk! Saját csúcstechnikájú, nagyteljesítményű duguláselhárító és csatornatisztító gépeink hatékonyan és gyorsan tisztítják meg a lefolyócső belsejét, és tartósan távolítják el a vízkövet és zsír lerakódásokat károsodás, rongálás vagy szétszerelés nélkül! Nincs folyóméter és kiszállási díj, az előre megbeszélt fix árak érvényesek!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!