A legjobb magasnyomású mosó

A professzionális csatornatisztításban és duguláselhárításban használt magasnyomású mosó berendezés nem azonos a Lidlben vagy az Aldiban kapható PARKSIDE vagy Ferrex típusú magasnyomású mosókkal. Azokhoz a berendezésekhez képest, amelyeket mi, duguláselhárító szakemberek használunk, a Karcher magasnyomású mosó is a barkács kategóriába sorolandó.

Mire jó a magasnyomású mosó?

Kisebb teljesítményű mosók

Ha autómosáshoz vagy járólap tisztításhoz keresünk magasnyomású mosó gőzborotvát, akkor a fent említett eszközök megfelelnek a célnak. Ezeket az inkább házi felhasználásra gyártott eszközöket szokták sterimó néven is emlegetni.

magasnyomású mosó lidl

Az ilyen típusú, főleg könnyen hozzáférhető felületek tisztítására alkalmas mosóberendezések műszaki specifikációja jelentősen eltér az ipari, professzionális berendezésekétől. Hiába képesek 100 bar fölötti nyomásra, az 5-10 liter/perces vízhozam miatt nem lehet velük nagyobb átmérőjű csöveket belülről megtisztítani.

Ezért nem alkalmasak a lefolyók dugulásainak megszüntetésére, és emiatt van szükség a komolyabb eszközökre. Ha ipari célra (pl. esővíz elvezető tisztításra, ároktisztításra, csatornatisztításra) alkalmas magasnyomású mosót keresünk, akkor egészen más irányban kell kutakodnunk.

Ipari kategóriájú mosók

Az ipari woma magasnyomású mosók már komoly, teherautóba épített, 1000-4000 literes víztartállyal felszerelt berendezések, áruk több millió Ft-nál kezdődik, vízhozamuk óránként 5000-10000 liter közötti, vagy akár még ennél is nagyobb.

woma csatornatisztítás

Az ipari woma csatornatisztító egészen “más kávéház”, mint a házi homlokzat- és autótisztítás céljára alkalmas kézi tisztító eszközök.

A vízhozam és az előállított nyomás (a légköri nyomás akár több százszorosa) kombinációja teszi őket igazán alkalmassá a dugulások elhárítására, illetve az olyan nagyobb átmérőjű csövek tisztítására, mint pl. szennyvízcsatornák, esővíz-elvezető rendszerek, ipari létesítmények lefolyórendszerei.

A legjobb magasnyomású mosó részegységei

Ahhoz, hogy egy woma hatékonyan hárítson el pl. egy csatornadugulást, az alábbi kiegészítő tartozékokat alkalmazzuk:

  • woma fejek: különböző fúvóka kialakítású és tömegű fejek a különböző alkalmazásokhoz
  • tömlődobra szerelt, hosszú (akár 150 méter hosszú) víztömlő, hogy akár az utcáról is végezhessünk womázást
  • távirányító, hogy ne kelljen 2 ember a vezérlőpulthoz és a tisztítás helyére
  • némelyik woma saját motorral rendelkezik, de a gyárilag autóba épített, tartályos womák nagy részét kardántengelyen keresztül a teherautó motorja hajtja
  • gyökérvágás lefolyóban, csatornában speciális gyökérvágó fejekkel
  • csatornakamera: ez nem tartozik szorosan a woma funkcióhoz, de sokszor nagyon hasznos, ha szeretnénk látni, hogy mi van a csatornán belül, amivel meg kell birkóznunk

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!