Olajfogó és zsírfogó tisztítása

Egyre nagyobb igény van a konyhai olaj- és zsírfogó tisztításra, ugyanis a biztonságos hulladékkezelési megoldások közé tartozik az olaj és zsírfogó berendezések alkalmazása konyhákon, autómosókban, éttermekben, ipari létesítményekben.

Olajfogó és zsírfogó tisztítása

Az olaj- és zsírcsapdák elengedhetetlen részei minden kereskedelmi konyhának vagy élelmiszer-feldolgozó üzemnek, és a zsírok megfelelő ártalmatlanítása segít a káros zsírok és olajok leválasztásában, megakadályozva, hogy belépjenek a vízelvezető rendszerbe, ahol potenciálisan káros dugulásokat okozhatnak.

Konyhai zsírfogó tisztítása

Konyhai zsírfogók tisztítását végezzük nagy tapasztalattal. Háztartási zsírfogó, éttermi zsírfogó, ipari zsírfogó tisztítás garanciával, professzionálisan.

A zsírfogók belsejében nagyon gyorsan felhalmozódhat a zsír, ami hatástalanná teheti őket bizonyos idő elteltével. A zsír felhalmozódása megnehezítheti a kellemetlen szagok ártalmatlanítását is. Zsírfogó tisztítási szolgáltatásunk segít megelőzni a lefolyók eldugulását és a rossz szagokat azáltal, hogy kitisztítja és biztonságosan elhelyezi a hulladékot.

A zsírfogó tisztítási és ártalmatlanítási szolgáltatásainkat a vendéglátóiparban és az élelmiszer-feldolgozás területén is kamatoztatjuk. A zsírfogó hulladék rendszeres tisztítását és biztonságos ártalmatlanítását környezetbarát módon végezzük.

Szakértő csapatunk gondosan és hatékonyan tisztítja a konyhai zsírcsapdákat, miközben biztosítja a káros hulladék biztonságos ártalmatlanítását, hogy az a lehető legkevesebb zavart okozza a vállalkozás működtetésében.

Lefolyódugulás megelőző megoldás

Léteznek olyan bioadagolós lefolyó dugulás megelőző megoldások is, amelyek a konyhai lefolyókat és zsírcsapdákat környezetbarát baktériumokat és enzimeket tartalmazó biológiai oldattal kezelik, amely lebontja a zsírt és olajat, és megakadályozza azok felhalmozódását.

A biológiailag lebontó oldat rendszeres adagolása védelmet nyújt a dugulásokkal, a durva szagokkal, a szennyvíz kiömlésével és a kapcsolódó következményekkel szemben.

Olajfogó átszivattyúzása/tisztítása

Míg a szennyvíz könnyen le tud folyni a lefolyócsövön, a benne lévő vastagabb maradék nem képes erre. Mivel ezek a lefolyó csatornavezetékek eltömődésének veszélyét jelentik, vagy káros szennyeződéseket hagynak bennük, ezeket a kellemetlen melléktermékeket olajfogókkal kell összegyűjteni.

A baj az, hogy mivel nem különösebben folyékonyak, ugyanezek a szennyező anyagok gyorsan eltömíthetik magukat az olajfogókat is. Ráadásul nincs is olyan hely, ahová biztonságosan üríthetnénk, ugyanis az ilyen jellegű anyagok veszélyes hulladéknak minősülnek. Itt jön be egy olajfogó tisztító és hulladék-elszállító szolgáltatás.

Zsírfogó dugulás

Akár zsírfogónak, homok- és olajleválasztónak, tisztítószereknek vagy másképp hívják őket, a legtöbb hulladékcsapda ugyanolyan alapvető módon működik és ugyanazokkal az alapvető sérülékenységekkel rendelkezik.

A szennyvízáramlás folyamata szempontjából a dolog úgy néz ki, hogy a szennyvíz általában közepes magasságban áramlik be a leválasztóba, lehetővé téve a nehezebb anyagok lesüllyedését. Eközben az olaj és a zsír a felszínre úszik, miközben a köztük lévő viszonylag tiszta víz kifolyik a másik végéből.

Az autómosók, éttermek és hasonló létesítmények, gyorsan nagy mennyiségű ilyen törmeléket eredményeznek. Ha hagyják felhalmozódni, a homok, az iszap és más, szilárd anyagok gyorsan megtöltik az ülepedő tartályt, amíg a be- és kimeneti nyílások eltömődnek és a víz vissza nem áramlik. Ezenkívül a fent úszó olaj is összegyűlhet.

Ezeknek a hulladékoknak az eltávolításához speciális berendezésekre és jogi engedélyekre van szükség az anyagok megfelelő hulladéklerakóba történő megfelelő ártalmatlanításához.

Olajleválasztó tisztítása

Az olajcsapdák által összegyűjtött olajiszap környezetvédelmi szempontból veszélyes hulladéknak minősül. Mindent hivatalosan jóváhagyott vállalkozónak kell eltávolítania, elszállítania és ártalmatlanítania a szigorú törvényi előírásoknak megfelelően.

A kivonást és a karbantartást a helyi adottságoktól függően átlagosan havonta-negyedévente kell elvégezni annak érdekében, hogy a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően a szennyezett víz a határérték alá essen. A rendszerességet szakember határozza meg a terheléstől és a helyi feltételektől függően.

Ha az olajiszap-elválasztó rendszert nem porszívózzák ki és nem tisztítják megfelelő időközönként, akkor a felhalmozódó szennyeződések nagy mennyiségben kerülnek a csatornarendszerbe, így nagy mennyiségű szennyeződést juttatnak el a víz- és szennyvízrendszerbe.

Ezenkívül a nagy mennyiségű olajos szennyeződés részleges vagy akár teljes duguláshoz is vezethet, amelyet nehezebb eltávolítani, mint elkerülni a környezet károsítása nélkül.

Cégünk vállalja az olajleválasztók professzionális kitermelését, kitisztítását és karbantartását hivatalos engedéllyel és környezeti tanúsítvánnyal. Hívjon minket bizalommal árajánlatért!

Gyakori kérdések

Mi a jelentősége a zsírfogónak?

A zsírfogók minden konyha vagy élelmiszer-feldolgozó üzem létfontosságú részét képezik, és segítik a káros zsírok és olajok megkötését és megakadályozását abban, hogy a csatornarendszerbe kerüljenek, ahol potenciálisan káros dugulásokat okozhatnak.
A zsír nagyon gyorsan felhalmozódhat a zsírcsapdák belsejében, így hatástalanná válhatnak. A zsír felhalmozódása szintén megnehezítheti a kellemetlen szagok semlegesítését.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!