Szennyvíz csatorna tisztítás

A lefolyóban a szannyvíz eldugulhat a lakásban, a telken belül vagy a szennyvízhálózatra csatlakozásnál. Lehet, hogy különböző szennyvíz csatorna tisztítási módszerekkel kell kezelni ezeket az eseteket.

Beltéri csatornadugulások

A beltéri dugulásokra jellemző, hogy hosszú idő alatt alakulnak ki. Különböző szennyeződések, például haj, bőr és körmök, mosószer-maradványok vagy idegen anyagok gyűlnek össze a mosdókagyló, a mosdókagyló, a kád vagy a zuhany mosdójában.

A víztakarékos WC-tartályok hátránya, hogy gyakran nem öblítik le elegendő vízzel a WC csészét, és mivel kevés víz nem biztosítja a szilárd anyagoknak a kellő felhajtóerőt, a távolabbi csőszakaszban összegyűlhetnek és dugulást okozhatnak. Ha a mosogató dugult el, akkor a probléma általában a lefolyórendszer nyomvonalának nem megfelelő vezetéséből adódik, azaz tervezési hibáról beszélünk

beltéri csatornadugulás elhárítása

A csőrendszerek alulméretezéséből (nem megfelelő átmérő és áteresztő képesség) vagy a túl hideg, illetve túl kevés forró vízzel történő mosogatásból is adódhatnak gondok. A szűrők nem megfelelő használata súlyosbítja a problémát, mivel lassítja a víz áramlását.

A csatornarendszer rendszeres karbantartása és takarítása, megelőzheti a komolyabb dugulások kialakulását. A házi csatornatisztítási gyakorlatok magukban foglalják a forró vízzel való öblítést, a szivattyúzást, a szódabikarbónával és az ecettel való kezelést, vagy a lefolyó tisztítását.

Vegyszeres tisztítószerek használata is jó lehet, mivel ezek fellazítják a cső falán lerakódott zsírt, ezzel megakadályozzák a dugulást.

Kültéri csatorna tisztítása

A kültéri dugulást, azaz a kültéri csatornarendszer (kültéri szennyvíz csatorna, aknák, esővíz-elvezetés) dugulásait gyakran az iszap, a kavics és a sár, valamint a csatornarendszerbe kerülő szennyeződések (pl. levelek, ágacskák, gyökerek) okozzák.

Hatékony csatornatisztítási és duguláselhárítási gyakorlat az udvari ülepítő tartályok telepítése, töltöttségi szintjének rendszeres ellenőrzése, tisztítása és karbantartása. Ez megakadályozza a szennyeződések olyan jellegű visszaáramlását, ami dugulást okozhat.

kültéri csatornadugulás megszüntetése

Csatorna kamerás vizsgálata azt is segít feltárni, hogy vannak-e olyan rések és illesztetlenségek a lefolyórendszerünkben, ahol szivároghat a nedvesség. Ezek akkor okoznak problémát, amikor ezek gyökereket képeznek, amelyek felfogják és összegyűjtik a szennyvízben lévő szennyeződéseket, ezzel akadélyokat és végül dugulást okoznak.

Azonnali szennyvíz csatorna tisztítás

A szennyvíz nem folyik le, vagy már visszafolyik a lakásba? Ilyenkor a szennyvíz csatorna tisztítására azonnal, sürgősen van szükség.

Hívjon minket, hogy tapasztalt és gyors csatornatisztítási szolgáltatásunk professzionálisan és akár azonnal, ingyenes kiszállással segíthessen a csatornatisztítás minden területén, a legmodernebb és folyamatosan fejlesztett gépekkel!

Csatornatisztítás falbontás nélkül

A csatorna elzáródássainak felszámolása kiemelten fontos a következő helyeken: udvari és viharcsatornák, főcsatornák, családi ház belső csatornarendszere, fő fürdőszobai lefolyók (strang), társasházi lefolyók, valamint az egyéb kül- és beltéri csatornák tisztításakor.

A szennyeződés időről időre összegyűlik a tisztító és átemelő aknákban, a mechanikus tisztítás elengedhetetlen. A kültéri kerti dugulásokat a nagyobb átmérő és távolság miatt házi módszerekkel általában nem lehet megszüntetni. A csatornatisztítást általában speciális woma duguláselhárítással végezzük, amely össze sem hasonlítható a kézi spirálos, csőgörényes módszerekkel.

Csatornatisztítás az udvaron

A csatorna tisztításához többféle csatornatisztító gép és woma magasnyomású mosó berendezés használata szükséges a csővezeték teljes átmérőjében való megtisztításához. A szennyeződések időről időre összegyűlnek a tisztítóaknákban és repedésekben, és elengedhetetlen a modern gépi tisztítás.

A szennyvízcsatorna tisztítása és a gyökérzet kivágása jelenthet gondot ott, ahol a régebben épült cement-, beton-, kő- és vascsövek már elporladtak vagy tönkrementek az idők folyamán, és a növények gyökerei benőttek a repedésekbe. A csatornát a gyökerektől speciális gyökérvágó fejjel ellátott géppel szoktuk megtisztítani.

csatornatisztítás udvaron

Az esővízelvezető rendszerbe kerülő levelek és gallyak makacs dugulást okozhatnak, a víz nem hagyja el a tetőt az ereszcsatornán keresztül, de megtalálja az útját, és ha nem szüntetjük meg az ereszdugulást, akár a vakolat is károsodhat. A csatorna teljes áttisztítása különböző géptípusokkal, illeszkedve a csövek átmérőjéhez megoldható a lehető legjobb minőség elérése érdekében.

Csatornadugulások kialakulása

Az udvari csatornák eldugulása tipikus probléma a családi házaknál. A csatornadugulások tipikus okai:

  • Negatív lejtésű, hosszú szakaszok megépítése sok leágazással és kevés tisztító nyílással.
  • A problémák az étkezési és háztartási zsírok, szemét, rongyok, valamint a haj, ruházat és egyéb anyagok, például szappan és mosószerek együttes jelenlétéből és keveredéséből adódnak, amelyek dugulásokat okoznak a csatornarendszerbe jutva.
  • A csatornákban lerakódott zsír-vízkő keverék tovább szűkíti a csövek átmérőit, így fokozza a dugulást a hosszú szakaszokon.
  • A túl nagy lejtésű és gyorsan áramló szennyvíz nem tudja magával vinni a szennyeződéseket, így a normális öntisztulási folyamat nem tud automatikusan végbemenni.
  • Ha a csatornák nem megfelelő lejtésűek vagy csaknem vízszintesek, a csatornák alján zsíros merevség keveredik a fürdőszobában található szappanos, szőrös szennyvízzel, és később biztosan dugulást okoz.
csatorna dugulás kialakulása

Ahogy a zsír egyre jobban tapad a lefolyó falához, a csatorna belső átmérője csökken, így egyre kevesebb szennyvizet képes átengedni. Az ereszcsatorna falán lerakódó zsíros szennyeződések egyre vastagabbak, nagyobbak és keményebbek.

A vízszintes profilok másik gyakori problémája, hogy a csatorna falán képződő vízkőlerakódások zsírral keveredve annyira beszűkítik a csatorna keresztmetszetét, hogy a csőbe érkező új szennyeződések is könnyebben megtapadhatnak. Ezeket a dugulásokat csak a cső teljes átmérőjében és a teljes szakaszon való megtisztításával lehet eltávolítani.

Ha a házi duguláselhárítási praktikák nem működtek, és tanácstalan, hívjon bizalommal minket!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!