Womázás

A womázás olyan eszköz egy tapasztalt duguláselhárító eszköztárában, amely csúcstechnológiájával remekül kiegészíti a csatornakamerát, a duguláselhárító spirálokat a lefolyók és csatornák hatékony tisztítása érdekében.

Hogyan működik a woma lefolyótisztító gép?

A woma a szakzsargon része a lefolyók duguláselhárításával foglalkozó mesterek között, amely elnevezés a woma lefolyótisztító gépből származik. A woma márkanév tökéletes példája a megbízhatóságnak ebben a tekintetben, hiszen nincs olyan dugulás, amit egy ilyen gép ne tudna elhárítani, és nem véletlen, hogy a woma lefolyótisztítás napjainkban az egyik leghatékonyabb lefolyótisztítási módszernek számít.

womázás

Mi a woma lefolyótisztító gép titka?

A woma lefolyótisztító gép titkát gyakran keresik, pedig nincs titok: az a képesség, hogy nagy nyomáson vízsugarat tud a lefolyórendszerbe spriccelni, ami önmagában nem káros, de éppen elég lökést ad ahhoz, hogy a dugulásokat vagy a törmeléket eltávolítsa a csőből. A woma lefolyótisztító gép rendkívül könnyen használható, bár természetesen, mint minden más duguláselhárítási módszer, ez is szakértő kezeket és tapasztalatot igényel, hogy ne okozzon több kárt, mint amennyit már okozott.

Az ilyen géppel történő tisztítás során a duguláselhárító gép kezelője egy nagynyomású tömlőt nyom be a lefolyó tisztítandó szakaszába, és azt a dugulás helyéig nyomja. A tömlő végére cserélhető speciális fúvókákat szerelnek, amelyekkel a vízsugarat pontosan a megfelelő helyre lehet irányítani. A tapasztalt duguláselhárítók szerint ahol a hagyományos duguláselhárító berendezések nem működnek, mert a dugulást olyan anyagok okozzák, mint a kavics, homok, sár vagy építőanyagok, ott csak a woma csatornatisztító gép nyújthat megfelelő segítséget.

A woma hatékonysága

A woma hatékonyságát a motorja által előállított magas nyomás garantálja, amely rendkívül széles nyomástartományok között változhat. Ez azt jelenti, hogy a tömlő végéhez csatlakoztatott fejből hihetetlen erővel lövell ki a víz, amely képes eltávolítani a dugulásokat vagy a különböző lerakódásokat a rendszerben.

Fontos kiemelni, hogy a woma nagynyomású berendezéseket elsősorban kültéri dugulásoknál használják nagy hatékonysággal, de megfelelő odafigyelés mellett a beltéri lefolyók dugulásaihoz is használható, de a nagy nyomás miatt inkább csak végső megoldásként, mivel könnyen károsíthatja a rendszert, amit csak szétszereléssel lehet megszüntetni.

A womázás hatékonyságát az is növeli, hogy percenként akár 30 liter vagy még több vizet is képes rendkívül nagy nyomással a lefolyóba pumpálni. A nagynyomású vízsugár vagy egyszerűen lyukat vág a duguláson, vagy kiszorítja a törmeléket a csőből. Mivel a gép egyszerre túl sok vizet szív be, még a normál hálózati nyomás sem elegendő a megfelelő működéshez. Ezért fontos tudni, hogy a woma lefolyótisztító gép használatához külön víztartályra van szükség.

tisztítás womázással

Womázás során nagyon fontos, hogy körültekintően járjon el, és az adott duguláshoz a legmegfelelőbb fejet válassza ki. Bizonyos esetekben lehetőség van arra is, hogy a géphez egy 2-300 m-es hosszabbítót csatlakoztassunk, mivel a nagy teljesítményű szivattyú elegendő nyomást tud előállítani ahhoz, hogy a lefolyódugulást megfelelően, hatékonyan és nem utolsó sorban tartósan eltávolítsa.

Lefolyócsövek tisztítása nagynyomású womás tisztítókocsival

Nagynyomásos lefolyótisztítás: ezt általában nem beltérben használjuk, mert legyen szó WC-ről vagy mosogatóról, ha eldugul, a rendszer tele van folyadékkal, a magasnyomású tisztítógépek pedig sok vizet használnak. Amíg a dugulás nem szűnik meg, a víz visszaáramolhat a gép típusától függően 30 liter és több száz liter közötti percenkénti mennyiségben, ezért beltéri dugulásoknál sokkal óvatosabbnak kell lennünk.

Vannak olyan esetek, főleg egy családi házaknál, amikor a spirálos duguláselhárítás többszöri próbálkozás után sem hoz megoldást. Például nedves törlőkendő használatából eredő dugulások, építési törmelék, a lefolyócső teljes keresztmetszete és tartós dugulás, iszaplerakódás, zsírlerakódás, idegen test.

lefolyó dugulás womázása

A woma a spirállal ellentétes elven működik. Amíg a spirál kitolja a dugulást a lefolyócsőből, a woma kihúzza a dugulást. Nagy nyomással dolgozik, körülbelül 100-220 barig, és a tömlő visszahúzásával a cső teljes keresztmetszetét kitisztítja. Ezt a módszert leggyakrabban az alap- és fővezetékekben, úgynevezett strangokban lévő dugulásoknál alkalmazzák, de szükség esetén a lefolyócsövekben lévő dugulásoknál is alkalmazható. A nagynyomású lefolyótisztítást (womázás) érdemes szakemberre bízni, hogy az esetleges problémák gyorsan megoldódjanak! A teherautóba épített különleges duguláselhárító berendezések amúgy is több milliós beruházást igényelnek, így ez az átlag ember számára nem elérhető.

A magasnyomású duguláselhárítás ismertetése

A dugulások nagyon kellemetlen és sajnos nagyon gyakori problémát jelentenek. Nemcsak akkor lehet komoly gondunk vele, ha a házban fordul elő, hanem akkor is számos kellemetlenséggel kell megküzdenünk, ha a kertben történik. A lefolyók és csatornák gyakran eltömődhetnek levelekkel és egyéb törmelékkel. A kültéri lefolyók és csövek védelmének legjobb módja, hogy megelőzzük ezt úgy, hogy a lefolyók bejáratainál rácsokat helyezünk el, amelyek sok törmeléket felfognak.

Van azonban megoldás arra az esetre is, ha nem tett óvintézkedéseket, és a kültéri lefolyók eldugultak. Magaan kvalifikált csapatunk hatékonyan megtisztítja a rendszert, és megszünteti a fennálló problémákat. A woma lényege, hogy nagynyomású vízsugárral tisztítjuk meg az aknákat. A woma olyan csatornatisztító berendezés, amelyben a vizet egy nagynyomású tömlőn keresztül egy erre a célra kialakított, különleges munkafejre irányítjuk.

A womázás segítségével segítségével teljesen ki tudjuk tisztítani a csöveket, és egyúttal teljesen el tudjuk távolítani a dugulásokat. A modern technológiának köszönhetően a csövek kamerás vizsgálatával is ellenőrizni tudjuk, hogy a csövek eldugultak-e, így az újbóli dugulás veszélye gyakorlatilag kiküszöbölhető. Ha professzionális és azonnali segítségre van szüksége a dugulás elhárításához, vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi szívesen elmegyünk otthonába, hogy megoldjuk a problémát!

Ne halogassa a dugulás elhárítását!

Ha dugulással szembesül otthonában vagy kertjében, a legfontosabb, hogy minél hamarabb elhárítsa azt, mert már egy kisebb kezdődő dugulás is nagyon bosszantóvá válhat, és komoly problémákat okozhat, nem fojtja el csírájában. Amíg ezek a dugulások kicsik, sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni őket, de ez nagy hiba. Ne gondolja, hogy nem gond, ha lassan folyik le a víz, mert minden nagy, komoly dugulás egy nagyon kis dugulásból ered. Lehet, hogy ma lassan folyik le, de holnap már túlcsordulhat, ezért ne várjon, hanem oldja meg a problémát.

mennyibe kerül a duguláselhárítás

Ha a dugulást enyhe stádiumban észleli, megpróbálhatja saját maga megoldani a problémát, és ha a probléma nem igazán komoly, szinte biztosan használhat lefolyótisztítót, WC-szivattyút, nagynyomású tömlőt vagy csőtisztítót. Ha azonban ezek a trükkök nem működnek, akkor hagyja abba a próbálkozást, és forduljon szakemberhez, mert ha tovább próbálkozik, nemcsak a helyzetet rontja, hanem több pénzt is elkölt, mint amennyibe a szakszerű segítség kerülne.

Gyors segítség duguláskor

Ha felveszi velünk a kapcsolatot, mi pillanatok alatt megoldjuk a problémáját! Szinte lehetetlen megmondani, hogy mennyibe fog kerülni egy dugulás elhárítása, de ha előre elmondja nekünk, hogy pontosan mi a helyzet (esetleg küld fotókat), valószínűleg tudunk egy hozzávetőleges árat mondani. Végleges árajánlatot a helyszíni felmérés során adunk, ami aztán nem is változik. Spirálos (csőgörényes) gépünkkel szinte bármilyen dugulást el tudunk hárítani, de wománk előtt végképp nincs olyan akadály, amit ne tudna megoldani. Ha dugulás van, forduljon hozzánk bizalommal!

Ha dugulás keletkezik otthonában, a legprofibb segítséget szeretné – mi ezt minden ügyfelünknek szívesen megadjuk, mert tudjuk, milyen bosszantó lehet, amikor nem tudja használni a saját vízvezetékét. Nemcsak gyorsan a helyszínre érünk, hanem azonnal fel is mérjük, mi a baj.

autómosó csatornatisztítás

Ha már otthonában vagyunk, azonnal munkához látunk, hogy megtalálják a probléma okát. Nem vesztegetjük az időt, hanem a legmodernebb eszközeinkkel visszaállítjuk a dolgok normális állapotát. Kamerás csatornavizsgálat segítségével képesek vagyunk meghatározni a dugulás okát. Legyen szó szennyeződésről, gyökérbenövésről, idegen tárgyról vagy akár csőtörésről, a legtöbb esetben perceken belül meg tudjuk határozni a probléma okát.

Csövek átjárhatóságának biztosítása

A hiba feltárása után beüzemeljük a womát vagy a lefolyótisztító spirált, és hamarosan újra gond nélkül használhatja a lefolyórendszerét, lehúzhatja a WC-t és engedheti a csapot. Ne aggódjon, mi mindig igyekszünk elkerülni a felesleges munkát, a duguláselhárítást falbontás nélkül végezzük, és a magas költségektől sem kell tartania, a lehető leggyorsabban elvégezzük a munkát. Ha dugulás van otthonában, forduljon hozzánk bizalommal, és garantáltan elégedett lesz a munkánkkal. Képzett, profi csapatunk a legmodernebb eszközöket használja, hogy újra rendet teremtsen otthonában.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!